Ibland händer det saker i livet som gör att en kan tappa sin riktning och sig själv. Att börja gå i psykoterapi kan vara ett steg på vägen med att hjälpa sig själv att göra nya insikter och göra beteendeförändringar som på sikt leder till ett förbättrat psykiskt mående och välbefinnande.
Jag arbetar med nedanstående:
Kognitiv beteendeterapi (KBT) är ett samlingsnamn för psykoterapier där man tränar på att använda sig av nya beteenden och tankemönster. Jag arbetar utifrån tredje vågens KBT, med inslag av anknytningsteori, compassionteori, mindfulness, dialektik och acceptans. ”We can’t heal, what we can’t feel” David Kessler.
Prolonged Exposure (PE) är en form av traumafokuserad KBT med exponering, som enligt Socialstyrelsens nationella riktlinjer är förstahandsval vid behandling av PTSD (posttraumatiskt stressyndrom). Läs mer på: https://www.kompetenscentrumpsykiskohalsa.se/material-vuxna2/behandling/ptsd2/
Genom systemisk/narrativ terapi kan människor få stöd med att se sitt liv och sina problem på ett nytt sätt och börja berätta en annan berättelse om sig själva, än den som tidigare gav dem problem. "Det är inte personen som är problemet, det är problemet som är problemet".
Att vara internationellt adopterad kan medföra tankar, känslor och frågeställningar som är svåra att prata om. Jag erbjuder samtal med fokus på att skapa ett tryggt rum där adopterade personer kan sätta ord på sina upplevelser och att bearbeta dem på ett hjälpsamt sätt.